PICADES DE MOSQUIT

PICADES DE MOSQUIT
L’estiu és el periode de l’any on som més susceptibles de patir les agressions causades per aquest tipus d’insecte.

mosquito tigre           mosquito

Normalment les picades es produeixen per part de la femella per aportar als seus ous els nutrients necessaris perque siguin viables.
SIMPTOMATOLOGIA
La simptomatologia típica en cas de picada en una petita inflamació local a la zona que cursa amb coloració vermella i picor. Aquestes inflamacions es poden extendre de manera generalitzada provocant una reacció moderada o més important així com també poden produir petites infeccions a les zones de les picades. A més en alguns casos es pot produir mal de cap, febre i fins i tot confusió i problemes respiratoris

 

picadura de insecto         picadura de mosquito

PREVENCIÓ
– Evitar l’entrada de mosquits tancant les finestres o mitjançant proteccions físiques com les mosquiteres.
– Utilització de repelents. Aquests repelents poden ser químics com el DEET (N-dietil-3metilbenzamida) o l’àcid 1-piperidincarboxílic o naturals com l’oli de citronela o l’oli d’eucaliptus. Aquests repelents es poden administrar mitjaçant diferents dispositius com poden ser sprays, sticks, roll-on, cremes, pegats o pulseres.
– L’ús d’aparells d’ultrasons, elèctrics i difusors encara que tenen una eficàcia relativa.
– Fer servir roba de màniga llarga , pantalons llargs encara que el moquits poden picar a través de la roba.
– Les temperatures més altes afavoreixen l’entrada dels mosquits a les habitacions per la qual cosa es recomanable l’utilització dels aires condicionats.
TRACTAMENT
Normalment el tractament és senzill i les picades es resolen fàcilment.
• Tractament de fred local en aplicacions de curta durada i repetitives.
• L’aplicació tòpica d’amoníac és molt eficaç per alleugerir les molèsties.
• En cas de reaccions més fortes es poden aplicar pomades antihistamìniques o corticoids tòpics pels símptomes d’inflamació i picor i pomades antibiòtiques en cas d’infecció. També es contempla l’administració oral d’antiinflamatoris o antihistamínics en cas de reaccions molt generalitzades.
• Com a tractaments naturals n’hi ha diferents alternatives com tractaments homeopàtics ( per exemple pomades amb cardiospermum ), tractaments d’olis esencials com oli de cedre, de lavanda o d’arbre del te.

Deja un comentario