Cura de la pell quan es prenen medicaments anti-acné.

En els casos que una persona (generalment adolescent) tingui acné de tipus greu, pot donar-se el cas que vagi al metge i aquest li prescrigui medicaments coneguts com a retinoids (derivats de la vitamina A). Són medicaments als que cal tenir respecte, pel risc d’efectes secundaris que tenen.

L’efecte advers més important fa referència a les noies: és un medicament que provoca malformacions greus en el fetus, de manera que ha d’haver-hi la certesa absoluta que la noia no es quedarà embarassada desd ‘abans del tractament fins a uns mesos més tard, ni que sigui de forma no planificada.

Un altre aspecte que s’ha de tenir en compte és que és un medicament que resseca molt la pell i les mucoses. És en aquest punt on la farmàcia pot ajudar a mitigar aquests efectes indesitjables: la marca Avene té un seguit de productes que permeten un control de l’acné i una bona hidratació de la pell.

  • El primer d’aquests productes és Avene Cleanance Hydra Crema Limpiadora Calmante, que aporta hidratació sense aportar lípids, ideal per pells irritades i resseques per trataments farmacològics. S’aplica cada dia amb la cara humida, s’emulsiona amb aigua, s’aclareix abundantment i es deixa assecar. Porta una base netejadora de pH fisiològic sense sabons.
  • El segon producte és Avene Cleanance Hydra crema calmante, una crema calmant, hidratant i nutritiva pel dia i la nit, que compensa els efectes ressecants i irritants dels trataments farmacològics per l’acné. Porta coco, manteca de karité i oli de jojoba
  • I com a últim, de cara als llavis, hi ha el Cicalfate bálsamo, per protegir i hidratar un tipus de mucosa molt sensible i que pot veure’s molt perjudicada pel sol o el fred ambiental.

Deja un comentario