Consells per triar la crema solar adequada

 

Tant si passem l’estiu per latituds semblants a la nostra i sobretot si anem més cap a l’equador, l’índex UV és lo bastant alt com per necessitar protecció solar. És molt recomanable anar sempre protegit durant el dia, sobretot en les hores de més exposició solar (11-16h) que el millor és evitar el sol. Dependrà molt del nostre fototipus de pell (cosa que per saber-lo cal consultar al personal de la farmàcia) però, generalitzant molt, a la nostra latitud pots anar variant de factor 50 a 30 si has d’estar molt exposat, mentres que a l’equador es recomana sempre 50+.

La gran varietat de cremes solars s’explica per l’intent d’aconseguir un producte adequat per cada persona, cosa que és molt beneficiosa pel consumidor pel fet de que no li suposarà tanta complicació posar-se-la. Les de la cara solen ser molt fluides i s’absorveixen de seguida. Estan pensades perquè no molestin els ulls i per una aplicació ràpida. Algunes són de base aquosa, cosa que permet que no notis la crema quan faci calor i suem. Hi ha també cremes de cos en espray que s’apliquen molt ràpid, i la majora son molt resistents a l’aigua (40 minuts d’aigua mantenint el factor de protecció). Algunes, pensades per esportistes, es poden posar directament en pell mullada, molt útil per gent que fa esport a l’aire lliure que vol mantenir la protecció. Recordem que el sol es el principal responsable de l’envelliment prematur de la pell i un factor de risc molt elevat de la generació de dany a la pell.

També pot ser útil portar una crema aftersun per després de pendre el sol, no tant pensada per si et cremes (cosa que s’ha d’evitar) sinó per mantenir la pell en condicions i que pugui aguantar l’exposició. Una pell cuidada sempre aguantarà millor l’adversitat. Solen mantenir la pell maca i amb un broncejat saludable.

 

Nosaltres recomanem que es pregunti sempre a la farmàcia sobre quina és la millor crema solar pel seu cas

 

Deja un comentario